Hoe kan ik mijn bestelling ruilen / veranderen?

Mocht je onverhoopt je bestelling (of een deel ervan) willen ruilen danwel veranderen, dan mag dit in overeenstemming met ons "annuleren en retouren" beleid zoals gespecificeerd in onze Algemene Voorwaarden.

 

Ruilen / veranderen VOOR verzending

Graag contact opnemen met ons middels een mailtje naar info@zandamsterdam.com. Klik op het email adres om het mailtje direct op te stellen. Vergeet ajb niet het bestelnummer te vermelden!

Mocht je al betaald hebben dan krijg je een e-kadobon (elektronische tegoedbon) die je kunt verzilveren zodra je een nieuwe bestelling doet.

 

Ruilen NA verzending

Je mag je bestelling (of een deel ervan) binnen 7 werkdagen na ontvangst van de bestelling ruilen om wat voor reden dan ook. Voordat je je bestelling retourneert graag eerst contact opnemen met ons middels een mailtje naar info@zandamsterdam.com hierbij ook graag het bestelnummer melden. Klik op het email adres om het mailtje direct op te stellen.

 

Vervolgens kun je je bestelling terugsturen naar:

 

 

Zand Amsterdam
Postbus 69146
1060 CD Amsterdam
Nederland

 

Vermeld ajb het bestelnummer op de envelop!

 

 

We raden je aan om een track&trace nummer te vragen bij het postkantoor, als PostNL het product kwijtraakt krijg je je geld NIET terug. Je krijgt een notificatie zodra het product is ontvangen.

 

We storten het bedrag terug exclusief de verzendkosten en exclusief de eventuele transactiekosten van Paypal / MultisafePay.

 

De volgende voorwaarden gaan op:

  • Jij bent verantwoordelijk voor het retourneren van het product naar ons
  • Jij bent verantwoordelijk voor de verzendkosten (tenzij het product een fout bevatte)
  • Het product moet ongebruikt zijn en zich in haar originele staat bevinden